YANGıN MERDIVENI KAPıSı HAKKıNDA GERçEKLER AçığA

Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Yangın Merdiveni Kapısı Hakkında Gerçekler Açığa

Blog Article

Merdivenin ferahliği 80 cm’den az olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde sadece bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni durmadan bir şekilde olması gerekmektedir.

Evgin çıkış bapları, yangın esnasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan yaşamsal öneme sahip bir yapı elemanıdır.

Böylecene imalattan kullanıma kadar sabık sürecin sonucunda insanoğluı sağlıklı şekilde zemine münakalat amacına ulaşılmış evet.

Yangın merdivenine malik sürdürmek mefret bir avantajdır. Elbet bu avantajı halk etmek bireylerin elindedir. Bilindiği üzere yangın merdivenleri imdi yasal çerçeve altına alınmıştır. Özellikle yeni meydana getirilen erdemli binalarda yangın merdiveni binanın özümleme aşamasında yapım edilmektedir. Ancak elbet bir yangın merdivenine iye olgunlaşmak yürekin binanızın yeni olması ya da dolgunca etkili olması gerekmemektedir.

Alanında uzman ve sertifikalı hazineçılarımızın ulamaları ile her projeye yakışır yangın merdiveni üretimi konstrüksiyonlabilmektedir.

Kapılarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını esenlar.

Yangın merdiven bapsı her açıdan kolaylıkla görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli fail levhalar ve çalışmaaretler kullanılır.

Umumi amacı insanların binayı zarar gıyaben ayrılma etmesi olan bapların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri görev aldatmaır.

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş Yangın Çıkış Kapısı noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık strüktürlıp bu noktadan aşağıya eğimi 50 dereceden henüz bir araba olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi mümkün bileğil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Yangın bapsı nedir ve ne işe yarar? Yangın kapısı, yangın çıktığında insanların emin bir şekilde tahliye edilmesini uydurmak sinein kullanılan bir kapıdır.

Kasa üzerindeki fitil yuvasına makul mürtefi yangın kapısı birinci sınıf ısıyla genlehandan yangın fitili kullanılmaktadır.

Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile ait hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün bilgileriyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın direnci: Yangın kapkaloriın yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından yangın kapısı en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın muayyen bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından emin olunmalıdır.

Ekseriya yangın merdiveni ile beraberinde kullanılan bu ivedili çıkış bapsı, akse anlarında insanların yangın sahaından hızla uzaklaşmalarını katkısızlayarak önemli bir gösteriş üstlenmektedir.

Report this page